fbpx

RECEPTES

SARSUELA DE PEIX I MARISC

Ingredients:

  • 1 rap fresc mitjà
  • 4 gambots
  • 8 llagostins
  • 12 cloïsses fines
  • 300 g de musclos
  • 300 g d’anelles de calamars
  • 1 ceba tendra gran picada
  • 8 grans d’all picats
  • 2 nyores picades
  • 1 tomàquet en conserva natural
  • 2 fulles de llorer
  • 1 got de vi blanc
  • 240 ml de brandi
  • 100 ml d’ametlles crues pelades
  • Julivert fresc rentat
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre molt
  • Sal

Preparació:

  • Primer, feu el fumet. Netegeu les restes del rap i feu-les bullir amb una mica de julivert durant 20 minuts. Coleu-les i reserveu-les. Assaoneu el rap i daureu-lo per les dues bandes i deixeu que quedi cru per dins. Retireu-lo i reserveu-lo.
  • En una olla, feu bullir els musclos i les cloïsses, amb mig got de vi, julivert i aigua. Quan s’obrin, coleu-los. En el mateix oli amb què heu fet daurar el rap, daureu breument els gambots i els llagostins, i assaoneu-los. Retireu-los i reserveu-los. Feu coure la ceba tendra, afegiu-hi un gra d’all i les nyores. Feu-ho coure uns quants minuts amb cura que no es cremi i afegiu-hi el tomàquet amb una mica de sal.
  • Regueu-ho amb el brandi i deixeu que es cogui a foc lent fins que obtingueu una bona base de sofregit. Incorporeu-hi les anelles de calamars i regueu-ho amb l’altre mig got de vi i un de fumet. Deixeu-ho que redueixi durant 10-15 minuts. Afegiu-hi el peix i més fumet, i feu-ho coure durant 5 minuts més.
  • Afegiu-hi la resta del marisc i una mica més de fumet, si cal. Deixeu-ho coure a foc suau i tritureu les ametlles, l’all que queda i un bon grapat de julivert fresc. Incorporeu-ho a la cassola i acabeu-ho de fer coure fins que el fumet redueixi al vostre gust.

altres receptes

ESCOPINYES AMB ALLADA

Un mos de mar amb all, julivert i el toc viu del vi blanc.

Veure més

CUIXA DE POLLASTRE AMB TARONJA

Sabor cítric amb ànima casolana: una combinació que sorprèn

Veure més
Loading...